HTML

Z(s)endülés

Blogunk bejegyzéseit fiatalok írják, de nem csak fiataloknak.

Friss topikok

Egy normális Szerbiában

2012.03.20. 18:29 Mádé

fizetes.jpgVajdaságért – egy normális Szerbiában!

A legnagyobb vajdasági magyar párt ezt a szlogent választotta kampánya körvonalának. Miért, nem egy normális országban élünk? Zöld a fű, kék az ég, nem elég?!

Országunk demokráciában él, sokunknak van kábeltelevíziója, ismerjük a világhálót, McDonaldsokkal is büszkélkedhetünk, mit szeretnénk még?!

Nézzünk csak szét magunk körül. Számoljuk meg a szomszédok vagy épp a családtagok közül, hányan vannak munka nélkül, hányan tengődnek napról napra, hány beteg szorul ellátásra. Dinárunk gyengül, fizetésünk még euróban számolva is, nem hogy stagnál, hanem csökken: 2008-ban az átlagfizetés 413 euró volt, ehhez képest 2012-re 333 euróra esett le. Sokan, mondanom sem kell, még 300 eurót sem visznek haza, miközben az árak csak emelkednek – legalább itt követjük a trendet.

Nézzünk mást!

Az elmúlt évben háborús bűnöseink elfogásáról volt hangos a nemzetközi sajtó, 16 év bizonyult elegendőnek megtalálásukra. Egy normális országban már a háborúkat is tárgyalóasztalokra cserélték, nemhogy bűnösöket hagynak szabadon ünnepelni. Nem válhatunk normális országgá mindaddig, amíg valakik kikívánkoznak onnan: a koszovói válsággal való szembenézés sem halogatható.

Itt lassan már észrevehetjük: ez mégsem egy normális ország. Európai mércével meg aztán főleg nem. Viszont most tehetünk érte! Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk, és főleg ne hagyjuk magunkat becsapni!

A választások közeledtével megérkeztek az összefogások, kicsik, nagyok és még kisebbek fognak össze a „jó” cél érdekében, verik a mellkasukat, hogy majd ők megmutatják mit és hogyan lehet elérni közösen, „mert hát egy a bajunk, kisebbségiek vagyunk”, igaz?!

A közönségnek mutatott összefogások mögött édes kevés a tenni akarás, nekünk nem erre van szükségünk! Tudomásul kell venni, hogy a média hiába vágja ki a hegymászás nehézkes éveit, a valóságban azonban a csúcsra lifttel nem juthat fel senki. Itt időről időre fel kell mutatni valamit. Változásokra és változtatásokra van szükség, hogy európai mércével is normális országban élhessünk. Az uniós tagjelöltség csak egy státus, egy forma, amit tartalommal kell megtölteni. Rengeteg munka áll az ország előtt, segítsünk mi is! Segítsük május 6-án parlamenti helyekhez juttatni a megfelelő embereket, hogy egy normális országról szóljanak a hírek!

komment

Címkék: választások vajdaság szlogen május 6 mádé

A bejegyzés trackback címe:

https://zsendules.blog.hu/api/trackback/id/tr414327705
süti beállítások módosítása