HTML

Z(s)endülés

Blogunk bejegyzéseit fiatalok írják, de nem csak fiataloknak.

Friss topikok

Előre a Szandzsákért!

2012.03.28. 07:51 J. Barton

jumurdzsak.jpg„Ha a kutya fohásza teljesülne, kolbász esne az égből” (török közmondás)

 

Igazából, csak térképen tudnám behatárolni, mert még a közelében sem voltam Szandzsáknak, de az biztos, hogy nekünk, magyaroknak nem sok keresnivalónk van ott. Pedig úgy néz ki, hogy még is kibontakozik egy kapcsolat.

A történet nagyon egyszerű és közben szomorú is. Mivel elég rosszul kommunikálnak a vajdasági magyar kis pártocskák az interneten ezért nehéz nekünk, fiataloknak követni őket, híreket meg tudni róluk, az is lehet, hogy nincs is mit megtudni. Adott négy kis párt, nevüket most nem sorolom fel, mert csak összezavarnának, tehát fogják magukat és összefognak, hogy majd négyen egy (1!!!!!) mandátumot elcsípnek a köztársasági parlamentben, ez volt a Magyar Fordulat, ha valaki nem tudná.  Na már most 4 hataloméhes pártvezető áll egymással szemben tudni lehetett, hogy ebből jó nem fog kisülni. Meg, gondolom ők is számolgattak ugyanúgy, mint én, hogy ha még el is indulnak a választásokon, akkor 15 ezer körüli szavazatra lesz szükségük, hogy bejussanak. A Reményeseknek és a Polgári szövetségeseknek volt kábé összesen négy és fél ezer, meg körülbelül ennyi talán még a maradék két idősebb pártnak is lett volna, de ez még akkor is csak kilencezer és ez nem elég bizony. Ráadásul ott a tudat, hogy 2007-ben a VMDK maradványa és a VMDP sikeresen elpazarolta tízezer Magyar szavazatát!!! Ami után a mélyrepülésüket még markánsabbá tették.

Nem ártott volna megszámolnom a napokat, hogy mégis mennyi ideig állt fent ez az összeerőszakolt koalíció, de az biztos, hogy a Magyar Fordulat kérész életű volt. Ha jól követtem a híreket, akkor végül is az volt a gondjuk egymással, hogy néhány párt, felismervén a saját gyengeségüket, ezért egy egész Szerbiára kiterjedő kisebbségi koalíciót szorgalmaztak, mivel a bosnyákoknak pénzük is meg szavazóik is vannak, úgy döntöttek, hogy beslisszannak közéjük. Ez a több nemzetiségű koalíció meg már nem tetszett a remény mozgalmasoknak, akik a rasszizmus határát szeretik súrolni és amúgy is most azzal vannak elfoglalva, hogyan mossák magukat tisztára a legújabb internetes csalásuk után. Alig alakultak meg, de már a harmadik ilyen érdekes tisztességtelenen vannak túl. Képzelem, hogy mi lenne velük, ha véletlen az istenek megviccelnének bennünket és hatalomra jutnának, akkor, hogy csalnának, hazudnának, ha már most is ilyen eszközökhöz nyúlnak. A VMDP vezette Ágostonék csapata meg arra hivatkozva lépett ki a szövetségből, hogy nem akar szembe menni Orbán Viktor akaratával, akihez mind máig lojális. Nem tudom mire gondolt pár héttel, ezelőtt amikor belépett a négy párti kiskoalícióba, talán arra, hogy a Magyar miniszterelnök még biztosan dilemmában volt, hogy kik mellett rakja le a voksát, a Jobbik támogatását is élvező Magyar fordulat, ami még semmi érdemlegeset nem tett, vagy a már több éve a magyarság szolgálatában álló VMSZ mellett?! De ez csak Ágoston úrnak lehetett dilemma, így maradhat ő is a nyílt levél írogatásánál, amit megszokhattunk tőle és amit ő politizálásnak nevez.

Végezetül még mi magyar szavazók mindig szavazhatunk a főmufti Rácz Szabóra és Csonka Áron hodzsa személyét is tömörítő kissebségi koalícióra, ha épp nem akarunk kiállni a többi nemzettársunk mellett. Remélem azért kevés magyar szavazó támogatását fogja élvezni például a macedónok vagy szlovákok nemzeti ügye, nem mintha ellenezném a másik kisebbségek jogait, ügyeit, de, ha ők nem tudnak összefogni egymás között, akkor legalább ezt ne a mi kárunkra tegyék, vagy ne tegyék!

komment

Címkék: választások koalíció j. barton magyar fordulat

A bejegyzés trackback címe:

https://zsendules.blog.hu/api/trackback/id/tr614344241
süti beállítások módosítása