HTML

Z(s)endülés

Blogunk bejegyzéseit fiatalok írják, de nem csak fiataloknak.

Friss topikok

Csak akarni kell

2012.04.24. 18:09 J. Barton

„Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra.”

            Sir Winston Churchill

Négy évvel ezelőttre visszaemlékezve, nem gondoltam volna, hogy ez az ország nem tud majd kimozdulni a gödörből. Akkor is voltak előre hozott választások, most is, csak most az elnökválasztásba kóstolunk bele előbb, akkor pedig a parlamenti választások kerültek hamarabb terítékre.  Egy normális országban, ha jól mennek a dolgok, akkor az ilyesmi nem szokás.

Ugyebár világválság volt, ennek következménye nálunk is érezhető még mindig, beígért 200 ezer új munkahely olyannyira nem valósult meg, hogy talán körülbelül ennyi szűnt meg sajnos. Mivel önerőből nem is tudunk teremteni ezért a Nyugati országokra vagyunk szorulva, de e helyett józan gondolkodásnak ellentmondva választási kampányban egy tucat olyan párttal találkozunk, akik inkább Oroszországban bíznak. Amikor azt állítja a Vajdasági Magyar Szövetség, hogy nem normális az ország, amiben vagyunk akkor, Oroszország az, amelyikről elmondhatjuk, hogy talán még a miénktől is nem normálisabb!

Visszatérve a gazdaságunkra, ugyebár szinte mindenféle szektorunk küszködik, de mind mástól szenved. Egy ország számára a legtisztább bevétel talán, ha sikerül turistákat becsalogatni, akik pénzt költenek el, de azok után, hogy egy agyonvernek egy francia fiatalt Belgrádban, vagy, hogy a horvát szurkolókat szervezetten megtámadják az ország utón, ugyan kinek lesz mersze eljönni, kikapcsolódni Szerbiába? Ha csak nem veszély és kalandtúrákat szerveznek majd hozzánk. Tovább>>

komment

Címkék: választások vajdaság szlogen j. barton VMSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://zsendules.blog.hu/api/trackback/id/tr224471164
süti beállítások módosítása